Στέλιος Πετρούτσος PT., MSc

Ο Κος Στέλιος Πετρούτσος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών, με Μάστερ στην ορθοπεδική & αθλητική αποκατάσταση (Πανεπιστήμιο Νοτίου Αυστραλίας - 2005). Μετά την απόκτηση του Μάστερ έδωσε εξετάσεις στο Australian Physiotherapy Association και απέκτησε τον διακριτικό επαγγελματικό τίτλο "Specialist Musculoskeletal and Sports Physiotherapist".

Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζει στην εφαρμοσμένη εμβιομηχανική, πράγμα που του επιτρέπει να ασχολείται με ένα μεγάλο φάσμα ασθενών ανεξαρτήτου ηλικίας, δραστηριότητας ή παθολογίας. Έχει εργασθεί σε πολλές κλινικές αποκατάστασης στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα στελέχωσε το ιατρικό team των "Adelaide Crows", τη πρωταθλήτρια ομάδα του Αυστραλιανού πρωταθλήματος Aussie Rules Football για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007.

Το 2010 ίδρυσε, όχι τυχαία, πάνω στο 35ο χιλιόμετρο της κλασικλης διαδρομής του Μαραραθωνίου της Αθήνας, το Physio Kinetics (www.physiokinetics.gr). Ένα πολυδύναμο εξειδικευμένο κέντρο για μυοσκελετικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις το οποίο και κατοχύρωσε σε Πανελλήνιο επίπεδο το "Sport Specific Screening", δηλαδή την εξονυχιστική διερεύνηση του μυοσκελετικού συστήματος βάσει αθλητικής δραστηριότητας προς βελτίωση επιδόσεων, πρόληψη και οριστική αντιμετώπιση χρόνιων τραυματισμών.

Το 2009-2011 συνεργάσθηκε με το ΑΤΕΙ Λαμίας ως εργαστηριακός συνεργάτης (εργαστήριο "Βιολογικής Μηχανικής" και Θεωρία και εργαστήριο "Φυσικοθεραπείας στο Μυοσκελετικό ΙΙ"). Είναι πιστοποιημένος καθηγητής του International College of Biomechanics (Sydney - Australia), είναι external advisor σε διπλωματικές εργασίες του μεταπτυχιακού προγράμματος του University of South Australia και είναι εκπαιδευτής στο πρόγραμμα του HOMTD (Basic & Advanced σεμινάριο άκρου ποδιού).

Είναι τακτικό μέλος της Αθλητιατρικής Επιστημονικής κοινότητας Αυστραλίας (Sports Medicine Australia – 907251) και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του οργανισμού αδειοδότησης επαγγελματιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Health Professions Council - PH 77725) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Ο Κος Πετρούτσος είναι ακόμη εν ενεργεία αθλητής του Wind Surfing και λάτρης της θάλασσας και του βουνού. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το τρέξιμο βουνού και το ποδήλατο δρόμου.

Πλέον πέραν απο συνεργάτης, είναι και αθλητής μας, συμμετέχοντας στον επερχόμενο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών .