Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών '18 - Αντικειμενικός Στόχος !

Αγαπητοί μου φίλοι,
Εύχομαι να είστε υγιείς και έτοιμοι για την Κυριακή (όσοι αγωνίζονται) !

Παραδοσιακά πλέον, οπως κάθε χρόνο θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις, σε μία προσπάθεια να διώξουμε τα σύννεφα ματαιοδοξίας που μας σκεπάζουν πολλές φορές και ίσως ξεχνάμε το αντικειμενικό σκοπό των προσπαθειών μας.

Έπειτα από δεκάδες (ίσως πλέον κάνα δύο εκατοντάδες) αγώνες, από το 1996 και μετά που ξεκίνησα τον αγωνιστικό αθλητισμό, έχω να παρατηρήσω ότι τα τελευταία 10 περίπου χρόνια δεν είχα κανένα άγχος ...
Ίσως υποσεινήδητα, δεν άφηνα τον εαυτό μου να το πολυσκέφτεται, ασχολιόμουν με άλλα πράγματα κλπ.
Ο μαραθώνιος είναι βέβαια μια πολύ ξεχωριστή ''διαδικασία'', μιας και η προετοιμασία είναι πολύμηνη, δύσκολη, με την αναμονή να κορυφώνεται στο τελευταίο 10ήμερο (μεγάλο διάστημα ''αναμονής'') και επιπρόσθετα οι ''προπονητικές υποχρεώσεις'' αρχίζουν και μειώνονται χαρακτηριστικά...

Κανείς δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν...
Πόσο μάλλον άνθρωποι όπως εσείς οι οποίοι καθημερινά απασχολούνται από πολλές υποχρεώσεις, αλλά όμως βρίσκουν τον χρόνο και την όρεξη να κάνουν κάτι για τους εαυτούς τους και να παραδειγματίσουν - εμπνεύσουν του οικείους τους.
Να θυμάστε (που το ξέρετε πολύ καλά άλλωστε) μια μικρή ευχή, μια κουβέντα, από ένα δικό σας άνθρωπο, είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και σε μια δύσκολη στιγμή, ανατρέξτε και πάρτε δύναμη / έμπνευση.

Βέβαια οι στόχοι ή αυτό που κάνει τον καθένα μας να νιώθει όμορφα, πετυχημένος-η κλπ., είναι διαφορετικοί.
Προφανώς ο απλός τερματισμός για κάποιους έχει εξίσου ίδια σημασία-βαρύτητα (απόλυτα κατανοητό και σεβαστό).
Το ζητούμενο λοιπόν για τα παραπάνω, είναι καθαρά προσωπικό και έχει να κάνει με το τι μας κάνει χαρούμενους.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί γενικά είναι το ατομικό ρεκόρ. Tι είναι όμως, υποκειμενικά μεν αλλά εν τέλει αληθινά?
Είναι μια απόλυτη τιμή για τον καθένα ξεχωριστά, η οποία όμως επηρεάζεται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ειδικά όταν μιλάμε για αθλήματα και αγωνίσματα αντοχής μεγάλης διάρκειας.
Όπως και να έχει, αν καταφέρεις να πάρεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, την συγκεκριμένη ημέρα ενός αγώνα, θα πρέπει να σε ικανοποιεί σαν ένα ατομικό ρεκόρ, και ας μην είναι.

Προσωπικά μιλώντας λοιπόν, θα μπω στον αγώνα και θα επιδιώξω να κάνω αυτό που μου αρέσει και απολαμβάνω.
Να πάρω το καλύτερο από τον Δημήτρη, την δεδομένη ημέρα …
Να κυνηγήσω την αυτοβελτίωση, απολαμβάνοντας την όλη διαδικασία και παρακολουθώντας την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων, των ευχών από τους δικούς μου ανθρώπους και βέβαια ανατρέχοντας την σκέψη μου σε αυτούς που με εμπνέουν.

Εύχομαι να το χαρείτε και να απολαύσετε την προσπάθειά σας όπως επιθυμείτε!

Καλή επιτυχία / διασκέδαση και θα τα πούμε στο Καλλιμάρμαρο,
φιλικά